Les impressies
 
     
 

"Dressuur aan de lange teugel" is vrijwel door iedereen en elk paard te leren. Om u een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden vindt u op deze pagina diverse "beleer" en "lesmomenten".

 
     
 
Beleren van paarden
 
     
  Voor veel paarden is de eerste keer draven aan de lange teugel best wel lastig. Het tempo is dan vaak wat aan de hoge kant om letterlijk bij te benen. Toch met de juiste techniek en aanwijzingen leren ze snel dat het ook wat rustiger kan.
 
     
     
 
Werken met lespaarden
 
     
 
Een les begint met een stukje uitleg over positie en teugelvoering. Dat gebeurt direct naast het paard. Veel paarden vinden het dan moeilijk om van je afgewend stil te blijven staan. Andere paarden luisteren rustig mee naar de uitleg.
 
 
Om snel aan de slag te kunnen en te "voelen" hoe het is om met dressuur aan de lange teugel bezig te zijn is het werken met lespaarden een optie. Al in de eerste les lukt het dan om wat gymnastiserende oefeningen te doen zoals een schouderbuitenwaarts.  
     
  Het voordeel van het leren van dressuur aan de lange teugel van een reeds beleerd paard is dat je al kunt voelen hoe de hulpen voor de gevorderde oefeningen moeten worden gegeven. Zo kun je al snel een schouderbinnenwaarts oefenen, terwijl dit bij een onbeleerd paard toch wel de nodige uurtjes kost alvorens hij dit beheerst.
 
 
Ook de travers is een oefening welke je met een reeds beleerd paard al snel kunt oefenen en de benodigde hulpen daarvoor kunt aanvoelen.