Contact
 

Mocht u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben over "Dressuur aan de lange teugel" of bent u geïnteresseerd in het volgen van lessen, dan kunt u ofwel per E-mail info@dressuuraandelangeteugel.nl ofwel per telefoon 0622717509 contact opnemen.

 
Mijn naam is Robert en ik ben meer dan 25 jaar actief in de paardenwereld. Mogelijk zoals zo velen ooit begonnen op een manege, maar inmiddels samen met mijn partner al bijna 15 jaar de eigenaren van een heuse PRE stoeterij.
 
In die +25 jaar is er veel gebeurd en heb ik veel over paarden geleerd. Enerzijds door het volgen van opleidingen, clinics, presentaties en lessen, maar anderzijds ook door zelf dagelijks actief met paarden bezig te zijn. En geloof mij: een boek of cursus is goed, maar in de praktijk leer je het pas echt.
 

Bijna 10 jaar geleden ben ik begonnen met de techniek "Dressuur aan de lange teugel". Hierbij heb ik destijds de techniek ooit mogen leren van de bekendste lange teugelaar in Nederland: Piet Bakker.
Na een wat gereserveerde start heeft het virus mij danig te pakken en is er geen paard meer "veilig". Inmiddels heb ik de techniek op allerlei paarden mogen toepassen: van PRE, Lusitano tot KWPN, Ijslander, Fjord, Berber, Shetlander, etc. En elke keer weer is het prachtig om te doen en vooral om te zien hoe snel een paard deze voor hen nieuwe techniek leert en leuk gaat vinden.